This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

 

Tortilla na dwa sposoby

    Ciasto:

    • Mąka ½ kg
    • Maślanka Mrągowska naturalna ½ l
  • Pierś z kurczaka ½ kg
  • Łosoś wędzony
  • Serek śmietankowy naturalny Łaciaty do smarowania
  • Papryka czerwona 1 sztuka
  • Pomidory koktajlowe 6–7 sztuk
  • Ogórek zielony 1 sztuka
  • Mix sałat
  • Rukola
  • Kapary Smak
  • Śmietana Mazurski Smak 18% ½ szklanki
  • Olej rzepakowy
  • Papryka wędzona
  • Pieprz biały
  • Zioła prowansalskie
  • Sół Prymat

 

 

 

 

 

Ciasto: Mąkę solimy i dodajemy Maślankę Mrągowską naturalną, energicznie mieszając. Rozwałkowujemy ciasto. Ringami wycinamy tortille i smażymy na suchej, gorącej patelni.

Przekrajamy kurczaka wzdłuż na pół, przyprawiamy solą i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do kurczaka na patelni. Przyprawiamy paprykę wędzoną. Gdy kurczak będzie gotowy zdejmujemy go z patelni. Do papryki dodajemy śmietanę Mazurski Smak 18%. Przyprawiam solą i z powrotem kładziemy kurczaka na patelni.

Łososia kroimy na płasko w plastry.

Pomidory koktajlowe przekrajamy na pół. Dodajemy poszarpaną sałatę i kapary.

Ogórek obieramy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Dodajemy do serka śmietankowego naturalnego Łaciatego, solimy i przyprawiamy białym pieprzem.

Tortille smarujemy serkiem z ogórkiem, wykładamy sałatę z pomidorami i kaparami, skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy ziołami prowansalskimi, na dwie kładziemy łososia, na dwie pokrojonego kurczaka.