This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

Serek Topiony Z Czosnkiem 100g


Wygodne w użyciu sery topione nadają się do spożywania przede wszystkim na pieczywie. Bogata paleta smaków zapewnia urozmaicone posiłki, a praktyczne opakowanie – dobre warunki przechowywania.

Kod kreskowy
5900820000820
Opakowanie jednostkowe: 100 g
Opakowanie zbiorcze: 12
Ilość na palecie: 3024
Ilość warstw: 12
Ilość op. zb. na palecie:
252
Ilość op. zb. na warstwie:
21
Termin przydatności: 4 m-ce

Klasyczne, twarde sery podpuszczkowe, znane w Polsce ogólnie jako „żółty ser”, występują w ponad 4 tysiącach odmian, z których w naszym kraju produkuje się ok. 90. Do produkcji 1 kg sera (np. typu gouda) potrzeba od 7 do 9 litrów mleka, nic więc dziwnego, że ser taki jest bogatym źródłem skoncentrowanego wapnia, białka i witaminy A. Ser żółty we współczesnej kuchni pełni wiele ról – od dodatku do kanapek w plasterkach, poprzez zapiekanki, aż po wymyślne potrawy, w których stanowi bazę lub nadaje smak i teksturę. Może również stanowić samodzielne danie – podany z winogronami i orzechami lub w ramach tzw. deski serów.