This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

TOPIONY - WĘDZONY


Sery topiono-wędzone posiadają wszystkie zalety serów topionych, a ich aromat wzbogacony zostaje w procesie wędzenia, który pozwala uzyskać niepowtarzalne wrażenia smakowe!

Kod kreskowy
270017...
Opakowanie jednostkowe: < 200g
Opakowanie zbiorcze: 30
Ilość na palecie: 2400
Ilość warstw: 10
Ilość op. zb. na palecie:
80
Ilość op. zb. na warstwie:
8
Termin przydatności: 3 m-ce

Klasyczne, twarde sery podpuszczkowe, znane w Polsce ogólnie jako „żółty ser”, występują w ponad 4 tysiącach odmian, z których w naszym kraju produkuje się ok. 90. Do produkcji 1 kg sera (np. typu gouda) potrzeba od 7 do 9 litrów mleka, nic więc dziwnego, że ser taki jest bogatym źródłem skoncentrowanego wapnia, białka i witaminy A. Ser żółty we współczesnej kuchni pełni wiele ról – od dodatku do kanapek w plasterkach, poprzez zapiekanki, aż po wymyślne potrawy, w których stanowi bazę lub nadaje smak i teksturę. Może również stanowić samodzielne danie – podany z winogronami i orzechami lub w ramach tzw. deski serów.